Karl Krajnc, 16. februar 2024

 

Pripenjam zahvalo, z napakami pri pisanju. A PC je včasih samsvoj.

 

Krajnc

 

 

Marija Križnar, 16. februar 2024

Hvala ti za premnoge stvari in Gospodu zate. Kličem k Njemu za: ... ! ! !

 

Anika Krefl, 16. februar 2024

Res žalostno, da se moramo v 21. stoletju za uveljavitev osnovnih človeških pravic - in to v svoji lastni državi - kot je pravica do imena, pokopa in spomina boriti na evropskem parketu, ker za te osnovne civilizacijske norme doma ni dovolj posluha in razumevanja ... Hvala vsem, ki se trudite za pravi civilizacijski napredek slovenske družbe in države.

  

Peter Zidar, 16. februar 2024

Hvala, spremljam in podpiram! Vse dobro in hvala za neprecenljiv trud!

 

Fani in Lojze Grojzdek, 16. februar 2024

Hvala za važno sporočilo, vse seveda rada spremljava. Tudi vsem našim pristojnim, ki so se močno zavzeli za poravnavo krivic, čestitava. RESNICA vedno zmaguje!!!    

 

Ana Kos, 16. februar 2024 

Žalostno in grozljivo, sploh ker je v nekakšni krščanski stranki in jo volijo kristjani. No, jaz je ne.

 

Romana Bider, 16. februar 2024

Po moje ji velik ego kvari čut za ločevanje dobrega in slabega.

 

Ana Kos, 16. februar 2024

Kako vidite odziv oz. neodziv Ljudmile Novak? 

 

Draguška Rupnik, 15. februar 2024

Hvala, hvala. Sledim z "vsemi štirimi". Sem podpisala. Danes ob 13. uri sem se oglasila v RO na to temo. Ne morem se spomniti, ker je že dolgo od praznika, ali sem vas prosila tudi za ta govor ob podelitvi nagrad. Gospod Muhovič nas je navdušil in nemogoče si je vse zapomniti, zato je lažje obnoviti in se potem ob tem pogovarjati, ko lahko preberemo. Spet je prošnja naslovljena tudi zaradi nekaterih, ki globoko cenijo vašega moža in vse, kar izreče, napiše in nariše.

 

Boni Kolbe, 15. februar 2024

Predragoceno, hvala! In Bogu hvala za pogumne, odločne, modre ljudi! Ob tem hvaležne čestitke tudi Jožetu - njegov nagovor na proslavi je kvaliteten brez primere! 

 

Pika Černič, 14. februar 2024

Zahvaljujem se vam za obveščanje, veselo Valentinovo tudi vam.

 

Marija Globokar, 14. februar 2024

Hvala za navezo v dobrem. Blagoslovljen postni čas!

 

Jana Grohar, 14. februar 2024

Hvala za poslane povezave. Prosim, če mi lahko pošiljaš, kar se bo dogajalo, ker jaz se ne znajdem najbolje. Po RTV pa tako nič ni. Veliko blagoslova v postnem času vam vsem želim, sv. Valentin pa tako prinese ključ od korenin za boljše čase.

 

Martina Jurjevec, 14. februar 2024

Spremljam dogajanje v Bruslju ... prav pomenljivo na pepelnično sredo ... Bog nam pomaga ... vse dobro in tudi Vam prijazen Valentinov pozdrav …

 

Tina Roblek, 14. februar 2024

Zanima me, ali boste letos tudi obeležili dan spomina na žrtve komunizma na Trgu republike? Se veselim, da se ga udeležim. Sem namreč potomka družine, ki je v povojni moriji izgubila šest članov, večina preostanka družine pa se je izselila (Kanada, Francija). Lanskoletni dan spomina je bil tako čustven in spraven, da sem nekajkrat gledala prenos na YT. 

 

Rok Alboje, 14. februar 2024

Enako želim in lep pozdrav iz Zelandije.

 

Marija Podobnik, 14. februar 2024

Spremljam vsakodnevne novice in mislim na vas in molim za vse pokojne posvojence, vendar se premalo oglašam. Zahvaljujem se za plemenito delo. BzV.

 

Janez Turinek, 14. februar 2024

Bodite pogumni in vse dobro.

 

Franci Nahtigal, 14. februar 2024

Hvala za vse spodbude, ki nam jih pošiljaš. Prosil bi te, če lahko v seznam varuhov spomina vključiš še ženo, ki moli za kaplana Kramariča, ki je bil ubit v Starem trgu pri Ložu.

P.S. Čestitke Jožetu za tako pronicljiv govor na Prešernovi proslavi!

 

Ivanka Jurca, 14. februar 2024

Hvala za poslano vsebino in za Vašo skrb glede obveščanja v zvezi s to tematiko. Zadovoljna sem, da so zadevo danes obravnavali v evropskem parlamentu. G. Mitja Ferenc je vse odlično predstavil.  

 

Karl Krajnc, 14. februar 2024

Hvala lepa za obvestilo. Seveda sem se gospe Tomc zahvalil za vztrajnost in pogum, da se v EU bori proti komunistom v Sloveniji!!!

 

Maria Ines Fink, 14. februar 2024

Hvala !!!

 

Romana Bider, 14. februar 2024

Spoštovani varuhi spomina, saj verjetno pozorno spremljate današnje dogajanje v Bruslju, a za vsak slučaj pošiljam nekaj povezav:

https://www.domovina.je/evropski-poslanci-ostro-nad-slovensko-vlado-zaradi-nespostovanja-zrtev-komunizma-predlagatelj-dr-ferenc-ni-mogel-zadrzati-solz-video

https://demokracija.si/izpostavljeno/v-zivo-peticija-za-pravico-zrtev-komunizma-do-groba-in-spomina-bo-danes-obravnavana-v-evropskem-parlamentu/

https://radio.ognjisce.si/sl/271/novice/37731/peticija-o-ohranjanju-spomina-na-zrtve-komunisticnih-zlocinov-v-sloveniji.htm

Hvala za vse podpise, dobre misli in molitve! Želim vam blagoslovljen postni čas in ljubeznivo valentinovo!

 

Fani Ozimič, 12. februar 2024

 

Rada bi se zahvalila skupini, ki je pripravila in izvedla letošnje praznovanje Dan kulture, Prešernov dan, 8. februarja. Najbolj pa Vašemu možu, predsedniku Komisije za podeljevanje Prešernovih nagrad in priznanj.

 

Na žalost ne bomo mogli v bodoče tega več doživljati, saj sedanja vlada vse spreminja, ne želi več upoštevati naših navad in bogastva duha večine slovenskega naroda.

 

Le kdaj bomo dočakali priznanje naših vodilnih politikov, ki so pristojni za spravo slovenskega naroda?

 

Morda tli upanje v gospodu Mitju Ferenca, ki si prizadeva, da s pomočjo Evropske unije zaključimo s to žalostno zgodovino v naši domovini.

 

 

Lojze Grojzdek, 8. februar 2024

 

Pozdravljeni, prijatelji ... rad se vas spominjam, še posebej ob včerajšnji proslavi Prešernovega dne, ki sva jo z ženo zelo pozorno in z navdušenjem spremljala. Moram omeniti izjemen govor g. Jožeta, ki je strokovno, dobrosrčno in ljubeznivo opisal smisel praznovanja. Bistveno se je rodilo na srčnih temeljih našega velikana Prešerna. Ali bo naš narod to povzel in se naučil ... »Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo ...« In ostanejo. Za to sta potrebni dve pošteni, dobronamerni  roki …

SLO se mora osvoboditi zločinsko-komunističnega prijema in to za vedno! 

 

 

S. Mirjam, Karmel, 1. februar 2024

O, lepo! Hvala za sporočilo. V duhu in molitvi povezani. Blagoslovljen postni čas.

 

Romana Bider, 1. februar 2024

Draga sestra Mirjam, v mislih Vam že nekaj časa pošiljam zahvale za Vaš božični namig. Z veseljem Vam sporočam, da smo se danes pri frančiškanih na Tromostovju dogovorili za darovanje svetih maš za slovenske mučence, ki so kandidati za beatifikacijo in to na zaporednih 30 prvih petkov v mesecu. Prva sveta maša bo 5. aprila ob 19. uri. To so maše, ki jih prenaša GOLD TV, Youtube, tu in tam tudi radio Ognjišče, tako da se bo lahko v molitvi in spominjanju povezalo veliko ljudi. Hvala …

 

Lojze Čemažar, 7. januar 2024

 

Na poteh varuhov spomina se le kdaj ali kje utegnemo srečati. Hvaležen sem, da po njih nihče ne hodi sam. In vsak sredi lastnih opravil in okoliščin pridružuje svoj križ -  križ, ki ga živi, Razpelu našega odrešenja.Tako razumem ta pota in svoj dolg na njih. In tako sprejemam tudi besede svete mučenke kot oporo za vztrajanje - zopet, na poteh. Že dolgo me spremljajo.

 

"Bolj ko je neko obdobje potopljeno v noč greha in oddaljeno od Boga, bolj so potrebne duše, ki so povezane z Bogom. Bog tudi ne dopusti, da bi jih manjkalo. Iz najtemnejše noči izidejo največji preroki in svetniške osebnosti. Toda povečini ostane tok mističnega življenja neviden." Edith Stein - sv. Terezija Benedikta od Križa

 

Lojze Čemažar

 

 

 

Janez Turinek, 4. januar 2024

 

Janez Turinek

 

 

Aleš Čerin, 2. januar 2024

 

Pozno odgovarjam, ker sem šele sedaj "oživel od COVID-a". Cel teden med božičem in novim letom sem ležal. Sedaj je v redu. Blagoslovljeno novo leto, obilo lepega, dobrega in resničnega želim v letu 2024!

 

 

Martina Jurjevec, 1. januar 2024

 

Hvala za voščila ... sem prebolevala covid ... zdaj v novo leto vstopamo v upanju, da nam Vsemogočni podari mir Bozji ... samo tako bomo lahko zdravi in tudi bolni živeli v sožitju ... Bog z vami in srečno v letu 2024 ...

 

 

Boris Jagodic, 31. december 2023

 

Hvala za milost Božičnih praznikov in obilo miru v Novem letu 2024.

 

 

Ana Kos, 30. december 2023

 

Tudi jaz voščim vse dobro!

Naj bo blagoslovljeno!

 

 

Franc Ogrin, 28. december 2023

 

Hvala, enako!

 

 

Špela Pahor, 27. december 2023

 

Tudi vam vse dobro!

 Špela Pahor

 

 

Anica Švab, 27. december 2023

 

Mir in vse dobro naj bo vedno in povsod z vami.

Blagoslovljene Božične dni!  

 

 

Marina in Jure Zupančič, 25. december 2023

 

Hvala za voščilo! Tudi vam želiva blagoslovljene božične praznike ter vse dobro v letu 2024!

 

 

Peter Kolenc st., 25. december 2023

 

Z veliko hvaležnostjo se zahvaljujem za voščilo in

lepe misli.

 

Naj vsem varuhom spomina in vsem dobrim ljudem blagoslov Božiča pomaga

ostati na Njegovi Poti, ki je luč, resnica in življenje.

 

Vam želim blagoslovljen Božič in ponosno praznovanje Dneva samostojnosti!

 

 

Staša Petrovič, 25. december 2023

 

Zveličar nam je rojen! Veselimo se!

 

Naj to veselje traja skozi vse leto in naj ga bo obilo, 

še naprej želim blagoslovljene in mirne božične praznike.  

 

 

 

Anika Krefl, 25. december 2023

 

Zahvaljujem se za lepo voščilo in tudi sama želim, da bi se blagoslov iz jaslic po vsej Sloveniji in po vsem svetu razlil; v srca vsakega in vseh in nas spremljal na vseh poteh. Naj naša srca z duhom enotnosti in odgovornosti navda in naj srce do uma seže, kjer naj se vse v prave odločitve in dejanja poveže. Hvala vsakemu in vsaki, ki iskreno dela za mir in dobro med nami in naj jih spremlja blagoslov Novorojenega. 

Mir in vse dobro!

 

 

 Marcos Fink, 25. december 2023

 

Hvala za plemenite misli!

KREPAK BOŽIČNI IN NOVOLETNI OBJEM!!!

Mir in dobro!

 

 

Draguška Rupnik, 25. december 2023

 

Iz srca hvala za vaše prisrčno in lepo voščilo.Tudi midva z Janezom vam želiva mnogo blagoslovov v teh božičnih dneh. Vesel Božič, radujmo se Njegovega rojstva.

"Priljepljena" sva na radio Ognjišče, na maše iz te "škatlice", na vse , kar nama je darovano. Pravkar odzvanja nežna pesem ob koncu maše iz Marije Vnebovzete. V molitvi smo trdno povezani. Bog vas obvaruj še dolgo dolgo dolgo.

Naj vsa Njegova milost pride in obsije vse ljudi. Mir in dobro.

 

 

Marija Globokar, 25. december 2023

 

V božični noči je božja Ljubezen postala Luč,

nosimo jo naprej, da bo veliko Svetlobe med nami ...

Naj vas in vaše najbližje spremlja božji blagoslov in vse dobro 

v prihajajočem letu želim!

 

 

Alenka Felc, 24. december 2023

 

Konec leta se približuje z neverjetno (a žal tudi pričakovano) naglico … In Božič je tako rekoč že tu! A če nas konec leta spominja na minljivost, je Božič nekaj čisto drugega …
Božič … za nas kristjane velik praznik …  A se zares zgodi šele, ko v svojem srcu najdemo MIR, DOBROTO, LJUBEZEN in PONIŽNOST: takrat najdemo Božič v vsakem dnevu svojega življenja. 
Naj vas Božič osrečuje in - z vsem, kar lepega prinaša - osvetljuje vse leto 2024 - in potem … Ko bi le bilo tako tudi z našo domovino …

 

P.S. Rada bi podpisala peticijo, ki jo je sprožil gospod Mitja Ferenc, pa mi ni uspelo.

 

 

Janez Juhant, 24. december 2023

 

Hvala za dobre želje. Vsem želim blagoslova Novorojenega, ki naj z upanjem spremlja tudi novoletna pričakovanja

 

 

Miha Jeraša, 24. december 2023

 

Lepa hvala, želim enako! 

 

 

Andreja Leben, 24. december 2023

 

Hvala za prelepo voščilo ...

Tudi Lebnovi vam želimo 

blagoslovljen Božič ...

 

 

 Peter Zidar, 24. december 2023

 

Hvala za močno in čustveno sporočilo ter lepe želje.

Tudi jaz vam in vsem iz našega kroga voščim vesele in blagoslovljene Božične praznike ter srečno in zdravo Novo leto 2024. 

 

 

Janez Rozman, 24. december 2023

 

Naj nas razsvetli luč Božične noči ter blagoslovi nežna Ljubezen in podari milosti, ki jih potrebujemo na poti življenja!.

 

 

Mojca in Lado Kunej Arčon, 24. december 2023

 

Blagoslovljen Božič in srečno novo leto!  

 

Mojca Kunej Arčon

 

 

Andreja Peček 24. decembra 2023

 

Krhkost je velikokrat trdna. Božična zagotovo. 

S hvaležnostjo za vse tudi jaz voščim blagoslova!

 

 

Sestra Mirjam iz Mirne peči, 24. december 2023

 

Hvala za vse vaše delo, ki ga opravljate z veliko srčnostjo. V spominu imam še zadnje vaše pismo, v katerem omenjate sredstva, ki ste jih prejeli od neke gospe. Mogoče ste že našli pravi namen, spremlja pa me misel, da bi lahko namenili tudi kakšen dar za sveto mašo, za miren pokoj duš vseh teh žrtev. To je dar, ki bi pomagal prav njim. Sveti večer je že blizu, voščim vam blagoslovljen Božič in tudi lepo praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti.  

 

S. Mirjam

 

 

Romana Bider, 24.  december 2023

 

Božič je praznik rojstva krhke Svetlobe v ta naš svet.

Naj sveti mir danes leže na vse vaše steze

in ostane na njih v novem letu, ki nam prihaja naproti, in zmeraj.

Blagoslovljen Božič in ponosen Dan samostojnosti in enotnosti vam želim!

 

Božič 23